I går kom meldingen om at Regjeringen har innført en krisepakke på 20 millioner kroner til e-bøker i folkebiblioteket. Av disse midlene har Viken fått 4.6 millioner. I tillegg går bibliotekene i Viken inn med ca kr 790.000 i ekstra midler!

Til sammen er det store ressurser som skal forvaltes på best mulig måte til beste for innbyggerne i Viken. Pengene skal brukes til ekstra innkjøp av e-lydbøker og e-bøker for barn, ungdom og voksne, og alle kan låne gratis i utlånsappen Bookbites.

Vi ser at e-bokutlånet har økt med 34 % etter 12. mars. Det betyr at de økte ressursene vil komme godt med, og er viktige for at vi skal kunne gi et godt tilbud ut til publikum.

Les mer i saken 4,6 millioner kroner til e-bøker i Viken fylkeskommune på www.viken.no

Foto: Nikolaj Blegvad