Foto: Bærum bibliotek, Inga Berhoft-Osa

Sommerles
 er over for i år, men vi er allerede i gang med å planlegge neste års kampanje. Viken fylkesbibliotek er med i arbeidsgruppen som planlegger Sommerles for hele landet, og får nå også med oss Deichman på laget.

Det har vært en liten nedgang i deltakelsen på nasjonalt nivå i år, men ikke så mye som man kunne forventet. Korona satte en stopper for bibliotekenes mulighet til å reise ut i skoler og promotere Sommerles, men dette har likevel ikke påvirket statistikken stort. I fjor deltok 30 % på Sommerles.no, i år er tallet 27,9 %. Viken ligger på landsgjennomsnittet med 27,9 % deltakere. I reelle tall: 30 369 barn har lest 387 003 bøker og over 42 millioner sider. Det er bra!

Lotte Alfsen i Bærum bibliotek forteller om Sommerles:
– Bærum bibliotek gjennomførte i august fire Sommerlesfester for barna som hadde deltatt i årets Sommerleskampanje. Vi hadde storslagent besøk av Mari Moen Holsve, delte ut premier og is. Både deltakere og arrangører var fornøyde, til tross for en litt annerledes fest enn vanlig.

Irene Walseth i Indre Østfold forteller om Sommerles:

– Sommerles startet litt uvanlig i år. Vi kunne ikke dra ut og snakke med alle klasser som vi pleier. Men vi dro allikevel rundt på alle de 18 barneskolene i kommunen og laget en kickoff-film hvor ett barn fra hver skole var med. Denne filmen kastet i gang Sommerles og mange så filmen med klassen og kjente igjen både stedene, barna og de ansatte fra biblioteket som var med. Vi hadde en konkurranse som vi hadde stor respons på. Klassene svarte samlet, fem klasser ble trukket ut som vinnere og fikk besøk av noen fra biblioteket som hadde med is, bokmerker og en eske med bøker som klassen kunne beholde. Dermed fikk vi skapt et engasjement allikevel og vi hadde mange ivrige, lesende barn gjennom hele sommeren. Avslutning ble det ikke grunnet den spesielle situasjonen i Indre Østfold. Det er noe mange savnet, men vi har trukket ekstra premier og gitt beskjed digitalt.

Foto: Irene Walseth

Veronica Schevik fra Lunner bibliotek forteller om Sommerles:
På Lunner bibliotek var det påmelding til årets sommerlesavslutning. Det møtte ni voksne og 15 barn. Vi var så heldige å få besøk av Marit Nicolaysen som fortalte om rotter. I tillegg hadde vi premietrekning blant de oppmøtte. Alle fikk to premier hver – noe som falt veldig i smak. Lenke til artikkel i lokalavisen på Hadeland: https://www.hadeland.no/ditthadeland/avsluttet-med-forfatterbesok-pa-biblioteket/s/5-21-784705