30. mai-5. juni er det igjen duket for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Viken fylkesbibliotek er på plass som både arrangører og publikum, og vi gleder oss stort til å møte lesere, forfattere, formidlere og kollegaer. Hvis du får øye på oss: Grip tak i oss og si hei!

Du møter fylkesbiblioteket på disse arrangementene

Gunnar Vilberg og Stig Elvis Furset fra Fylkesbiblioteket/Den kulturelle skolesekken i Viken bidrar tradisjonen tro til programmet på Komma og Barnebok-quiz.

Vanja Øyrås, Troels Posselt og Camilla Sørbye fra fylkesbiblioteket deltar på møter og verksted i forbindelse med det nasjonale prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek, der de jobber spesielt med en håndbok i Lesersørvis til barn. Kanskje dukker de også opp med eget lag på barnebok-quizen?

Camilla representerer dessuten Norsk bibliotekforening som medarrangør av bibliotekdebatten 2. juni “I lomma på algoritmene?“.

Er du ikke på Lillehammer?

Merk at Innlandet fylkesbibliotek strømmer spennende og viktige bibliotekdebatter via Facebook både 1. og 2. juni:

I LOMMA PÅ ALGORITMENE? 1.6. kl. 17.00-17-50

Usynlige algoritmer kontrollerer langt mer enn de fleste liker å tenke på. Hva du ser, klikker på eller kommenterer på Internett. Hva slags kunnskap og informasjon du får tilgang til. Hvilke nisjer og ekkokamre som skapes. Hva betyr dette for samfunnsdebatten, ytringsklimaet og demokratiet? Hvordan regulere selskapene som innhenter og bruker big data og algoritmer?
I panelet: Lena Lindgren, politisk kommentator i Morgenbladet og forfatter av boka Ekko. Et essay om algoritmer og begjær; Joachim Benno, Head of Public Policy for Norway & Iceland Meta og Adele Matheson Mestad, direktør for Norges institusjon for menneskerettigheter. Ordstyrer: Hilde Sandvik, journalist og forfatter.

ER FOLKELESNINGENS TID FORBI? 2.6. kl. 13.00-13.50

Leseferdigheten er truet. Fordi vi velger bort boka. Vi søker andre opplevelser. Er det noe å mase med?
I panelet: Odin A. A. Bohmann, statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet; Kari J. Spjeldnæs, stipendiat ved Høgskolen Kristiania/Universitetet i Bergen, Steffen R. M. Sørum, forfatter og førsteamanuensis i skrivekunst ved Norsk barnebokinstitutt og Erlend Loe, forfatter.
Ordstyrer: Vidar Kvalshaug, forfatter.

Lenke til festivalprogram: https://litteraturfestival.no/festivalprogram