DIGITAL FORMIDLING

Her finner du filmer og podkaster som kan deles fritt på bibliotekets nettsider og i sosiale medier.  Innholdet er laget av fylkesbiblioteket og/eller folkebibliotek i Viken, og støttet av Nasjonalbiblioteket. Merk at noen filmer eller podkaster vil være tilgjengelige på ubestemt tid, mens andre bare blir liggende ute en kort periode.  

SKATTEKISTA

Skattekista retter seg mot foreldre til barn i alderen 0-3 år, og består av fire videoer. Her får du tips og triks til rim, regler, sanger og bånsuller du kan lese og synge for barnet ditt. De tre første videoene tar for seg 0-1 år, 1-2 år og 2-3 år. Den fjerde videoen har vekt på mangfold og aldersgruppen 0-3 år. Filmene er laget av Midt-Buskerud bibliotek Modum, der bibliotekar Astrid Bonilla har samarbeidet med musikerne Lajla Buer Storli og Kouame Sereba. Filmene er tilgjengelige på ubestemt tid.

Les mer i denne nettsaken fra i sommer Skattekista – sang, musikk og litteratur for småtroll | Viken fylkesbibliotek

BOKANBEFALINGER PÅ FLERE SPRÅK

Askerbibliotekene har invitert flerspråklige lånere til å anbefale bøker på morsmålet sitt. Resultatet er åtte korte videosnutter der lånere forteller om en bok de liker, og hvorfor de vil anbefale den.

Disse språkene er representert: serbo/ kroatisk/ bosnisk, arabisk, portugisisk, sorani, somali, tyrkisk, mandingo og islandsk. Filmene har norske undertekster, slik at de er tilgjengelige for mange.

Alle bøkene som blir anbefalt, kan lånes på det aktuelle språket – enten i bibliotekets samling, via Det flerspråklige bibliotek eller Verdensbiblioteket.no. Filmene er tilgjengelige på ubestemt tid.

I vår nyhetssak kan du lese mer om “Bokanbefalinger på flere språk”. 

 

Translate »
X