PRESSREADER

Pressreader i Viken

Pressreader er gjort tilgjengelig for alle innbyggerne i Viken ved at bibliotekene betaler for tjenesten i fellesskap. Tjenesten gir innbyggerne fri tilgang til en rekke aviser og tidsskrifter gjennom appen “Pressreader”.

Pressreader. Her får lånerne tilgang til aviser og magasiner på en rekke språk. Vanligvis gis tilgang ved å koble til nettverket i det lokale biblioteket. For de bibliotekene som er knyttet til et Bibliofil gis også  gjennom å logge seg på “Min side” på sitt lokale bibliotek. Videre velger man Digitale tjenester, deretter PressReader og følger beskrivelsen videre!

Pressreader og koronavirus

Tilgangen til Pressreader utvides fra 7 til 60 dager!

Nå får innbyggerne i Viken tilgang til over 7000 aviser og magasiner på mer enn 60 språk – med 60 dagers tilgang ved hver tilkobling.

1. Last ned appen Pressreader
2. Besøk et bibliotek i Viken. Hvis det er WiFi-dekning utenfor biblioteket og du får tilkobling i noen sekunder gir dette tilgang i 60 dager.
3. Last ned aviser og magasiner til smarttelefon eller nettbrett

Nyttige lenker

Last ned pressreader

Du finner PressReader i App Store eller Google Play.

Logg inn gjennom Bibliofil

Det er fullt mulig å få tilgang til Pressreader uten å besøke biblioteket fysisk. Man kan logge seg inn gjennom Bibliofil-appen og i Mikromarc. Filmen nedenfor viser hvordan man får tilgang gjennom Bibliofil. Filmen er laget av Nittedal bibliotek, og flere bibliotek har laget en tilsvarende veileder.  Filmen fra Nittedal er godkjent av Pressreader og kan fint deles videre.

Kontaktperson på fylkesbiblioteket

Atle Faye Lund atlel@viken.no

X