Fylkesbiblioteket har tatt initiativ til en ukentlig sangstund for barna på Nasjonalt ankomstsenter i Råde de neste ukene, og har engasjert sanger, musiker og skuespiller Sunniva Berg.

Sunniva har det kunstneriske ansvaret, og har satt sammen et repertoar med sanger norske og ukrainske barn har felles, i tillegg til noen ukrainske barnesanger. I tillegg bruker hun hånddukker for å «fortelle» handlingen i de norske sangene. Sunniva spiller også blokkfløyte, harpe, harmonium og mbira under sangstunden, og inviterer gjerne barna til å prøve instrumentene etter sangstunden.

– Å være tilskuer til sangstunden var en fin opplevelse: Sunniva møtte barna med varme, lekenhet, musikalitet og glede, og det ble en stund med gjensidig kommunikasjon på forskjellige språk forteller Kjersti Movik Nygren, rådgiver ved Viken fylkesbibliotek.

Foto: Viken fylkesbibliotek/ Kjersti Movik Nygren. Alle bildene er av sanger, musiker og skuespiller Sunniva Berg.