Reinspikka romantikk

av Mona Ekelund  

 Filmbransjen har sine klassikere til jul, «Love Actually» for eksempel. Mange ser denne romantiske komedien år etter år. I 2019 presenterte et av våre store forlag et knippe romantiske bøker med juleinnhold. Oppskriften var enkel: Heltinnen er en vakker ung kvinne, dessuten single. Nå går hun en trist jul i møte. Akkurat i år har hun ingen å være sammen med, og hun vet ikke hvor hun skal være. Før ting begynner å skje. Fra forlaget fulgte informasjon om at det er tradisjon i England å lese romantisk litteratur ved juletider. Underforstått, denne tendensen kan fort nå Norge. Ikke vet vi om det stemmer. Men det kan jo hende, med tanke på at folk flest er mer romantiske til jul, og at disse fortellingene er raske å lese. Og tid kan være en knapphetsressurs før jul. 

«Syv dager med oss» av Francesca Hornak er dagsaktuell. For første gang på lenge skal familien feire jul hjemme på godset i Norfolk. Men fordi Olivia er mulig smittebærer av et farlig virus, må hun og resten av familien holdes i karantene i en uke. Når mennesker må leve isolert og tett sammen i dagevis, kan det være vanskelig å holde masken. Gradvis kommer hemmelighetene fram. 

En viss sannhet er det i forlagets påstand, denne sjangeren kommer med nye titler hvert år. Det finnes sikkert lesere til den der ute. Og hvorfor ikke? I januar kommer neste kasse med kulturfondbøker. 

Translate »
X