Foto: Hilde Grefsrud

Digital festival markeres en uke om høsten. Åpningen av festivalen skjer mandag 14. september. På åpningsdagen strømmes foredraget «Ikke bli lurt av falske nyheter».

Det er kl. 18 mandag 14. september at Digital festival åpner med foredrag av Faktisk.no. Foredraget varer en times tid og er tilgjengelig for alle interesserte gjennom strømming. For å følge foredraget  – gå inn på Facebook-siden til Viken fylkeskommune og se live-sendingen som begynner kl. 18.00.

Faktisk.no arbeider for en konstruktiv og faktabasert samfunnsdebatt og jobber systematisk med å sjekke påstander i det offentlige ordskiftet.

Strømmingen av foredraget er et samarbeid mellom Lørenskog bibliotek og Viken fylkesbibliotek. På grunn av korona har vi valgt digital distribusjon i år.

Digital festival 2020 blir markert på ulike måter ved de enkelte bibliotekene i Viken. Noen har satt opp arrangementer hvor folk kan møtes i trygge rammer. Sjekk programmet ved ditt lokale bibliotek.

Målet med festivalen er å vise at digital kunnskap er for alle. Festivalen skal ufarliggjøre digitalisering og moderne teknologi, og vise at det er morsomt og trygt å lære noe nytt, uavhengig av alder.