UNGDOMSBOKGILDET

Ungdomsbokgildet går av stabelen torsdag 25.11.21.
For å korte ned på ventetida kan du køyre deg opp på Ungdomsbokgildets første podkastepisode. Den handlar om ungdomsbøker på nynorsk. Bokpratar på Ungdomsbokgildet, Stig Elvis Furset, snakkar med forlagssjef på Samlaget, Brynjulf Jung Tjønn, og forfattar Helene Guåker om nynorsk ungdomslitteratur.

Dei kjem inn på ting som:
-Kvifor var 2020-årgangen så god?
-Rekruttering av nye forfattarstemmer
-Nynorskens plass i marknaden
-Helene sin roman «Høgspenning. Livsfare», som var Stig Elvis sin 2020-favoritt. Boka sin veg frå første utkast til ferdig bok – var det eit rykte som blei til ein date?
-Til sist er dei uenige i kva metodar som skal til for å formidle nynorsk litteratur til nynorskskeptiske ungdommar. Og er nynorsk eit særskilt poetisk språk?

Spoilervarsel: Mellom 30.00-35.00 snakkar Stig Elvis og Helene om slutten på «Høgspenning. Livsfare», så viss du ikkje har lese boka kan du spole forbi.
Podkasten er spelt inn i Både Og sitt lydstudio 9. juni 2021.

Teknikar: Joachim Sandvik.
Episoden er produsert med støtte frå Nasjonalbiblioteket.
 

 

UNGDOMSBOKGILDETS NYNORSK SPESIAL

Ungdomsbokgildet er et årlig heldagsseminar om ny ungdomslitteratur og har blitt en møteplass for alle som er interessert i og jobber med formidling av litteratur for ungdom. 

Ungdomsbokgildet er det eneste seminaret i Norge som dedikerer en hel dag til ny ungdomslitteratur og i 2021 arrangeres seminaret for 18. gang.  

Årets seminar foregår på Union Scene i Drammen 25. november. I salen er det plass til 250 publikummere og dagen strømmes slik at hele Norge vil få mulighet til å delta. Programmet er under arbeid og det blir en dag med forfatterbesøk, samtaler om litteratur og presentasjoner av 30 av årets ungdomsbøker. 

Vi er stolte av å kunne dele nyheten om at Johan Ehn kommer fra Sverige for å snakke om sin roman Hesteguttene, som kom på norsk i mai. Romanen får rosende omtaler av norske anmeldere og var nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2020. 

 

Foto: Ola Kjelman

 Johan Ehn (1967) er en svensk forfatter og skuespiller, og er en av de kunstneriske lederne ved Teater Barbara i Stockholm. 

 

 

 

 

Om Hesteguttene: 

Anton begynner i hjemmesykepleien etter videregående og slik møter han gamle, tause Alexander. I Alexanders leilighet finner han gamle bilder av hester og sirkusartister, og et brev fra Gestapo. Hva slags liv har den gamle levd?  Johan Ehn har gjort omfattende research om livet i Europa i tiden rundt nazistenes maktovertakelse og forteller med stor overbevisning om mangfoldet og friheten som fantes for utsatte grupper før nazistene tok over styringen.

Hold av dagen, 25.11. Mer informasjon om program og påmelding kommer.

Koordinator for Ungdomsbokgildet: Beate Ranheim beatera@viken.no
Hefter med bokpresentasjoner fra tidligere år kan leses og lastes ned her:  https://vikenfylkesbibliotek.no/ressurser/publikasjoner/
Opptak av bokpresentasjoner fra tidligere år finnes her: https://vimeo.com/search?q=ungdomsbokgildet 

 

 

Translate »
X