UNGDOMSBOKGILDET

Ungdomsbokgildet er et årlig heldagsseminar om ny ungdomslitteratur og har blitt en møteplass for alle som er interessert i og jobber med formidling av litteratur for ungdom. 

Ungdomsbokgildet er det eneste seminaret i Norge som dedikerer en hel dag til ny ungdomslitteratur og i 2021 arrangeres seminaret for 18. gang.  

Årets seminar foregår på Union Scene i Drammen 25. november. I salen er det plass til 250 publikummere og dagen strømmes slik at hele Norge vil få mulighet til å delta. Programmet er under arbeid og det blir en dag med forfatterbesøk, samtaler om litteratur og presentasjoner av 30 av årets ungdomsbøker. 

Vi er stolte av å kunne dele nyheten om at Johan Ehn kommer fra Sverige for å snakke om sin roman Hesteguttene, som kom på norsk i mai. Romanen får rosende omtaler av norske anmeldere og var nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2020. 

 

Foto: Ola Kjelman

 Johan Ehn (1967) er en svensk forfatter og skuespiller, og er en av de kunstneriske lederne ved Teater Barbara i Stockholm. 

 

 

 

 

Om Hesteguttene: 

Anton begynner i hjemmesykepleien etter videregående og slik møter han gamle, tause Alexander. I Alexanders leilighet finner han gamle bilder av hester og sirkusartister, og et brev fra Gestapo. Hva slags liv har den gamle levd?  Johan Ehn har gjort omfattende research om livet i Europa i tiden rundt nazistenes maktovertakelse og forteller med stor overbevisning om mangfoldet og friheten som fantes for utsatte grupper før nazistene tok over styringen.

Hold av dagen, 25.11. Mer informasjon om program og påmelding kommer.

Koordinator for Ungdomsbokgildet: Beate Ranheim beatera@viken.no
Hefter med bokpresentasjoner fra tidligere år kan leses og lastes ned her:  https://vikenfylkesbibliotek.no/ressurser/publikasjoner/
Opptak av bokpresentasjoner fra tidligere år finnes her: https://vimeo.com/search?q=ungdomsbokgildet 

 

 

Translate »
X