Lansering av Lesersørvis til barn

Boka “Lesersørvis til barn” lanseres 8. desember.  

Program:  

10.00 – 10.15Lesersørvis – til barn? Om utviklingen av Lesersørvis i Norge og hvorfor vi har tilpasset formidlingsmetoden til barn, ved Vanja Øyrås, Viken fylkesbibliotek  
10.15 – 10.30Lesersørvismetoden – en smakebit, ved Ida Zachariassen Sagberg, Troms og Finnmark fylkesbibliotek
10.30 – 10.50Rett bok til rett barn – Lesersørvis i praksis. Samtale mellom Marie Alming, Deichman, Astrid Bonilla, Midt-Buskerud bibliotek og Camilla Sørbye, Viken fylkesbibliotek 
10.50 – 10.55Forrigebok – Lesersørvisverktøy på nett, ved Ida have og Claus Johannesen, Biblioteksentralen
10.55 – 11.00Avslutning og veien videre

Lenke til sendingen/ strømmingen: https://viken.kommunetv.no/archive/860

Påmeldingsskjema til fysisk deltakelse på lansering av Lesersørvis til barn i Galleri Oslo, fylkestingssalen (Schweigaardsgate 4, Oslo). Påmelding innen 30. november.

Om boka:  

Lesersørvis bygger på den amerikanske tjenesten Readers’ Advisory, og ble tilpasset norske forhold av Vanja Øyrås i boka Lesersørvis (2017). I Lesersørvis til barn har hun fått med seg fem medforfattere: Linn T. Sunne, Camilla Sørbye, Troels Posselt, Ida Zachariassen Sagberg og Vibeke Stokka. Sammen har de bearbeidet lesersørvismetoden slik at den passer for deg som formidler bøker til barn.   

Bokas forfattere jobber på fylkesbibliotek. For at håndboka skulle bli mest mulig nyttig, har de samarbeidet med bibliotekarer fra skole- og folkebibliotek og Biblioteksentralen. Til sammen har mer enn et tjuetalls dyktige fagfolk vært i sving!   

Fylkesbibliotekene vil sende boka til sine folkebibliotek.