Foto: Jarle Nyttingnes

Bibliotekene i Viken tilbyr tusenvis av bøker, aviser og blader på nett døgnet rundt, hele året.

I alt er det tre ulike apper som det går an å låne og lese i – Pressreader, Bookbites og Libby.

• PressReader har aviser og blader.
  • Bookbites har e-bøker og e-lydbøker.
  • Libby har e-bøker og e-lydbøker på engelsk.

Her er 1-2-3-oppskrift for å komme i gang som innbygger

1. Første punkt er å skaffe deg Nasjonalt lånekort, hvis du ikke allerede har. Du kan opprette Nasjonalt lånekort digitalt hos Nasjonalbiblioteket eller du kan kontakte ditt nærmeste folkebibliotek.
  2. Ta kontakt med ditt lokale bibliotek for å aktivere lånekortet.
  3. Med et aktivt lånekort, er du klar til å laste ned de tre appene – til PC, nettbrett eller mobiltelefon.

Hvordan foregår lånet?

Når du skal låne og lese via en app, foregår det mye på samme måte som når du låner en fysisk bok. Du kan levere inn boka når du vil, hvis du for eksempel leser ferdig før lånetiden er ute. Hvis boka er opptatt, sett deg på venteliste. Da får du beskjed når den blir ledig.

En forskjell er at digitale bøker husker hvor langt du har lest, eller lyttet.

Les mer om digitale bibliotektjenester her: Lommeboka | Viken fylkesbibliotek Tips gjerne familie og venner om hvordan de kan bli digitale bibliotekbrukere!

Trenger du hjelp – finn biblioteket ditt her.

Hva med innkjøp og kostnader?

Viken fylkesbibliotek organiserer innkjøpssamarbeid for flere digitale innholdstjenester. Dette skjer i et spleiselag mellom folkebibliotek i Viken, bibliotekene i videregående skole og Viken fylkesbibliotek. Som bibliotekbruker betaler du ingenting.