Lommeboka

Et helt bibliotek rett i lomma!

BIBLIOTEKENE I VIKEN TILBYR TUSENVIS AV BØKER, AVISER, BLADER OG FILMER DØGNET RUNDT, HELE ÅRET.

Trenger du hjelp – finn biblioteket ditt her

Lånekort bilde

Nøkkelen til bibliotekets digitale tjenester – Lånekortet

For å få tilgang til digitale tjenester fra  bibliotekene i Viken trenger du et lånekort.
Det er flere bibliotek som tilbyr muligheten for å registrere seg som låner digitalt. Sjekk med ditt lokale bibliotek.
Hvis ikke kan du registrere  deg og få et nasjonalt lånekort på nb.bib.no. Tjenesten krever at du identifiserer deg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.).

Mer om nasjonalt lånekort.

 


I appen BookBites kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker. På startsiden får du aktuelle bokanbefalinger fra biblioteket. Appen er utviklet for å gi deg gode lese- og lytteopplevelser, og kan tilpasses dine ønsker.

Libby - utsnitt plakat

I appen Libby kan du låne engelske e-bøker og e-lydbøker. Her får du tilgang til engelskspråklig litteratur innen et bredt spekter av sjangre, med vekt på siste års utgivelser.

Pressreader image

Biblioteket gir deg tilgang til tusenvis av aviser og blader på nett. Gjennom appen PressReader kan du holde deg oppdatert på nyheter, lese interessante artikler eller dyrke din favoritthobby. Her er det noe for alle.

Jente med FilmBib logo
Med nasjonalt lånekort har du tilgang til rundt 400 kortfilmer og dokumentarer. Via appen Filmbib eller via filmbib.no på pc kan du se filmer hvor som helst, når som helst.
Data Detox Kit

Har du et bevisst forhold til egne handlinger på nett? Datasikkerhet, personvern, elektroniske spor og overvåkning er temaer som angår oss alle, og Data Detox er et verktøy som kan gi deg økt kontroll over ditt digitale liv. Du kan ta et minikurs, der du med fem enkle steg tar tak i ulike deler av din digitale personlighet, og du får tilgang til artikler med om temaer som skitne triks, sikkerhet, feilinformasjon og falske nyheter.

Jente med FilmBib logo

Vanskelig å finne bøker på språket ditt? I Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på en rekke andre språk enn norsk. Albansk, arabisk, bosnisk, kroatisk og serbisk, kurdisk, persisk, polsk, somalisk, thai, tigrinja og tyrkisk. Opprett en konto med e-postadressen din, logg inn på verdensbiblioteket.no for å lese og lytte. Når du vil, så mye du vil.

 

Trenger du hjelp – finn biblioteket ditt her

Kampanjen er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Translate »