23 ting om søk - logo-forsidebilde-01

illustrasjon: Karine Dalene

Viken fylkesbibliotek inviterer til digitale samlinger i kurset 23 ting om søk i samarbeid med Vestfold og Telemark fylkesbibliotek. Kurset har oppstart i mai.

23 ting om søk er et e-læringskurs som nylig er publisert og tilgjengelig fra https://bibliotekutvikling.no/kurs. Kurset setter fokus på søkekompetanse og andre temaer relatert til søking som er nyttig for å forstå hvordan søk og søkesystemer fungerer. 23 ting om søk er delt inn i 23 temaer innenfor 6 overordnede temaer: Søketeknisk del, søkemotorer, søk og personvern, teoridel om informasjonsadferd, informasjonsbehov og relevans, vitenskapelige kilde og andre typer søk og gjenfinning. De ulike tingene kan tas som selvstudie enten systematisk i rekkefølge eller en og en ting uavhengig av hverandre. Mer informasjon finner dere i invitasjonen:

Invitasjon til 23 ting om søk våren 2020 (PDF)

Kurset er utviklet av en prosjektgruppe med medlemmer fra ulike bibliotek og fylker: Heidi Kristin Olsen (OsloMet), Kristin Østerholt (USN), Cecilie Weinholdt (Viken fylkesbibliotek), Håkon Knappen (Viken fylkesbibliotek), Rigmor Haug (Larvik bibliotek), Nina Therese Holmen (Sandefjord videregående skole), Trine Syversen (Sandefjord videregående skole), Karine Dalene og Anita Hvarnes Evensen (prosjektleder fra Vestfold og Telemark fylkesbibliotek). I tillegg har professor Katriina Byström og førsteamanuensis Gerd Berget ved OsloMet bidratt med den teoretiske delen av kurset, og Nasjonalbiblioteket har utformet ting 17 som handler om bruk av Nettbiblioteket og Nasjonalbibliotekets ressurser. Sissel Ringstad (Nasjonalbiblioteket) har gjort en stor jobb med å få kurset til å fungere på bibliotekutvikling.no.

Vi kan ikke invitere til fysiske samlinger for tiden. Viken og Vestfold og Telemark fylkesbibliotek har derfor gått sammen om å tilby digitale samlinger for bibliotekansatte som ønsker å ta kurset i disse to fylkene. Vi har satt opp ett webinar per uke med en varighet på 45 minutter. Webinarene starter kl 0900 på følgende datoer: 6.5., 13.5., 20.5., 27.5., 3.6. og 9.6. Merk at de fem første dagene faller på onsdager, mens siste gang blir på en tirsdag.

På webinarene vil Anita Hvarnes Evensen fra Vestfold og Telemark fylkesbibliotek gi en introduksjon til de seks temaene i kurset og en rask gjennomgang av innholdet i tingene. Det blir mulig å stille spørsmål gjennom chat. I tillegg vil vi opprette en lukket gruppe for Viken og Vestfold og Telemark på bibliotekutvikling.no hvor vi kan diskutere og dele erfaringer.

Kurset er gratis. For påmelding gå inn på denne lenken innen 4.5. Når kurset nærmer seg vil dere få tilsendt lenker til de enkelte webinarene og informasjon om hvordan dere logger dere på.

Velkommen til digitale samlinger!