Foto: Halden bibliotek

Viken fylkesbibliotek hadde våren 2021 planlagt å sende forestillingen “Isbjørn Nysbjørn” ut til bibliotek i Viken, som en del av fylkesbibliotekets språkstimulerende tiltak for barnehagebarn mellom 2 og 5 år.

På grunn av smitteverksrestriksjoner i enkelte kommuner lot ikke turneen seg gjennomføre denne våren. Det ble derfor bestemt at turneen skulle flyttes til høsten 2021.

Heldigvis kunne turneen gjennomføres som planlagt! Skuespiller Lars Johansson levendegjorde Nysbjørn for over fem hundre barn fordelt på 19 forestillinger. Bibliotek fra Hallingdal i nord til Halden i sør fikk besøk.

Forestillingen er basert på en fortelling av Alf Prøysen, og handler om den lille isbjørnen Nysbjørn som blir forkjølet, men helst vil være ute og leke med de andre.

Forestillingen handler om å passe på seg selv og andre når man er syk, med fokus på omtanke og vennskap.

Biblioteket kontaktet selv barnehager i kommunen med tilbud om forestillingen i eller ved biblioteket. Pedagogisk opplegg var på forhånd utarbeidet av fylkesbiblioteket og sendt ut til bibliotekene, slik at barna kunne lese, leke og bli kjent med fortellingen, før de så den.

Skuespiller var Lars Johansson. Anneli Sollie har dramatisert og regissert fortellingen.

Foto: Viken fylkesbibliotek