Ungdomsbokgildet

Fylkesbiblioteket inviterer til Ungdomsbokgildet på Union Scene i Drammen torsdag 24. november 2022. Vi ser fram til å treffe deg!

Dette er 19. gang vi arrangerer Ungdomsbokgildet og vi byr som vanlig på et bredt utvalg av årets litteratur for ungdom og unge voksne.

30 NYE BØKER!
Presentasjon av et bredt utvalg av årets litteratur for ungdom og unge voksne. Vi håper å se mange i Drammen 24. november, og for deg som ikke har anledning til å delta fysisk er det mulig å delta via strømming.

FORFATTERMØTE: Helen Kaldheim
Helen Kaldheim har i år gitt ut første bok i serien Mørkalven, også kjent som norges første manga. Boka tar opp temaer som utenforskap og mobbing plassert i et fantasy-univers. Vi følger Caim, som er den siste mørkalven som må leve i et samfunn blant hvitalver. Han drømmer om å finne et
hemmelig sted som heter Joker, hvor alle raser lever sammen. Helen Kaldheim er cosplayer, barista og mangategner. Med Mørkalven ønsker hun å bidra til større utbredelse av manga blant ungdom i Norge.

FOREDRAG Manga: global og nordisk – Øystein Runde
Øystein Runde gir oss et overblikk over hva som skjer på mangafronten. Runde er allviter på tegneserier, og står blant annet bak den legendariske serien Soga om Olav Sleggja.

BØKENE PRESENTERES AV
Astrid Bonilla
Stig Elvis Furset
Maria Balog Meldalen
Merethe Næss
Beate Ranheim

MÅLGRUPPE
Lærere i ungdomsskole og videregående skole,bibliotekansatte, studenter, bokhandlere og forlag. Seminaret er også åpent for andre interesserte.
Deltakeravgift: kr 900,- inkludert lunsj.
Tilgang til direkte strømming koster kr 300,-
Ungdomsbokgildet mottar støtte fra Norsk Kulturråd 

Kontaktinformasjon Viken fylkesbibliotek