36,4% av barneskolebarna i Viken har deltatt i årets Sommerles. Det er en økning på 8,5% fra fjoråret. Barna har lest over en halv million bøker og mer enn 56 millioner sider! Rundt om i bibliotekene er det nå avslutningsfester.

Insektslunsj i Nordre Follo

Ordfører Hanne Opdan og utvalgsleder Camilla Hille lovet barn og unge i Nordre Follo at de skulle spise insekter om barna klarte å lese mer enn 5 millioner sider under Sommerles. Det ble 6 843 141 sider og dermed biller og larver til lunsj for ordføreren og utvalgslederen.

– Dette smakte godt, det er ikke tull. Litt tørt, som krydder – og bittelitt potetgull. Bærekraftig digg, sa Hanne Opdan og Camilla Hille.

Is og reptiler i Rælingen
Under iskremfesten på Rælingen bibliotek fikk små og store lære om ulike reptiler fra Oslo reptilpark.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie, Rælingen bibliotek.

Sommerlesfest i Kulåsparken
Sarpsborg bibliotek hadde Sommerlesfest i Kulåsparken med blant andre tryllekunstneren Johannes Lindrupsen, Øystein blyant og Thoris Supergutt.

Sommerles 2021 – Film fra avslutningsfest Sarpsborg bibliotek

Det er bare å gratulere alle barna og bibliotekene som har jobbet hardt med lesing i sommer.

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene.