Foto: Ingvil Skeie Ljones

Utstilling som oppsummerer dagens bildebøker

Har vi verdens flotteste bildebøker? Nå ved starten av et nytt skole- og barnehageår kan det være fint å gi en oversikt samt skryte litt av alle de flotte bildebøkene som finnes i Norge i dag. Trøndelag fylkesbibliotek har laget en liten (100 cm bred) vandreutstilling om «Barnebøkenes Norge». En av intensjonene er å vise kunstnerisk kvalitet og hvordan dagens bildebøker speiler meninger og rørelser i samfunnet. Utstillingen har foreløpig vært på turne i Midt-Norge og i «gamle» Akershus.  Nå går tilbudet til resten av Viken.

Utstillingen består av 1 rollup. (Se bilde nedenfor via lenke.) Utstillingen kan plasseres i en barneavdeling eller i et fellesområde som inngangsparti.

Bakgrunn og innhold i prosjektet finner dere her.

Prosedyrene for lån:

1. De som vil låne utstillingen, bestiller den fra Morten Haugen morha@trondelagfylke.no, og vil få den tilsendt med NBT i løpet av kort tid.
  2. De kan beholde den til de får beskjed om å sende videre. Til det skjer, la den stå oppe eller pakk den ned hvis den er «ferdig sett». Når utstillingen har vandret ferdig i deres fylke skal den videre sørvestover; det er ikke nødvendig å returnere til Trøndelag. Den bør videresendes etter 5-8 uker, med litt tillegg for jul og andre høytider.
  3. Alle som mottar utstillingen bes om å sende en melding til Morten Haugen med «nå er rollup nr … hos oss».
  4. Det er ønskelig at alle som har den stående framme deler et bilde på sosiale medier med emneknagg #barnebøkenesnorge

Videoer rettet mot småbarn

«Skattekista» består av fire videoer som retter seg mot foreldre til barn i alderen 0-3 år. De er laget av Midt-Buskerud bibliotek Modum etter avtale med fylkesbiblioteket, og er finansiert med midler fra Nasjonalbiblioteket.

Filmene kan deles fritt av bibliotek over hele landet på ubestemt tid. Vi håper mange får lyst til å dele dem i sin kommune, for eksempel i samarbeid med helsestasjoner og barnehager.

De to første videoene er lansert allerede. Lenke til videoene og mer informasjon om Skattekista

Tredje og fjerde video kommer henholdsvis 1. september og 1. oktober. Både fylkesbiblioteket og Midt-Buskerud bibliotek vil dele dem på Facebook.