FJERNLÅN

Fjernlån

Kontakt fjernlånet: fjernlaan@viken.no
Folkebibliotekene i Viken og Viken fylkesbibliotek bruker Norsk Bibliotektransport for å frakte materiale både innenfor Viken og utenfor fylket.
Ruteoversikt for Viken finner du på sidene til Norsk Bibliotektransport.
For spørsmål om avtalen med Norsk Bibliotektransport kontakt Cathrine Undhjem: anneun@viken.no

Fjernlånsveiviser

For at lånesamarbeidet skal fungere optimalt, bør håndtering av bestillinger og levering av materiale være mest mulig effektivt.
Vi anbefaler at bibliotekene i størst mulig grad benytter seg av Nasjonalbibliotekets Biblioteksøk, felles bibliotektransport og det regionale lånesamarbeidet for å sikre rask leveringstid og kortreiste dokumenter.
Depotbiblioteket ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana har et særskilt, nasjonalt fjernlånsansvar. Dersom ønsket materiale ikke er tilgjengelig i Viken, anbefaler vi at man fortrinnsvis bestiller innlån via Depotbiblioteket.

Fjernlånsveier

 1. Biblioteksøk
  Felles biblioteksøk fra Nasjonalbiblioteket til norske bibliotekkataloger.
 2. Oria
  Fag- og forskningsbibliotekenes søketjeneste.
 3. Bibliotek i Norden
  Viken fylkesbibliotek kan hjelpe folkebibliotekene med å låne inn materiale fra svenske og danske bibliotek via svenske Libris og danske Netpunkt.
 4. Bibliotek utenfor Norden
  Finner man ikke materialet man ønsker å bestille i nordiske bibliotek, må bestillingen gå via innlånstjenesten til Nasjonalbiblioteket. Bestilling av materiale utenfor Norden koster 100 kroner. Bestillingsskjema finnes her.
Translate »
X