Fjernlån

Søk i samlingen

Min Side

Fjernlån

Kontakt fjernlånet: fjernlaan@viken.no
Folkebibliotekene i Viken og Viken fylkesbibliotek bruker Norsk Bibliotektransport for å frakte materiale både innenfor Viken og utenfor fylket.
Ruteoversikt for Viken finner du på sidene til Norsk Bibliotektransport.

Fjernlånsveiviser

For at lånesamarbeidet skal fungere optimalt, bør håndtering av bestillinger og levering av materiale være mest mulig effektivt.
Vi anbefaler at bibliotekene i størst mulig grad benytter seg av Nasjonalbibliotekets Biblioteksøk, felles bibliotektransport og det regionale lånesamarbeidet for å sikre rask leveringstid og kortreiste dokumenter.
Depotbiblioteket ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana har et særskilt, nasjonalt fjernlånsansvar. Dersom ønsket materiale ikke er tilgjengelig i Viken, anbefaler vi at man fortrinnsvis bestiller innlån via Depotbiblioteket.

Fjernlånsveier

  1. Biblioteksøk
  2. Oria Fag- og forskningsbibliotekenes søketjeneste.
  3. Bibliotek i Norden Folkebibliotekene kan selv bestille inn materiale fra bibliotek i Norden, så sant man har opprettet en bruker. For øvrig er fylkesbiblioteket behjelpelig med å låne inn materiale for bibliotekene.
  4. Bibliotek utenfor Norden Finner man ikke materialet man ønsker å bestille i nordiske bibliotek, må bestillingen gå via innlånstjenesten til Nasjonalbiblioteket. Bestilling av materiale utenfor Norden koster 100 kroner. Bestillingsskjema finnes her.
X