Klassesett-Akershus og Østfold

Søk i Klassesett

 

Klassesettsamlingen

Klassesettsamlingen inneholder over 300 sett med norsk og oversatt skjønnlitteratur for alle klassetrinn i grunnskole og videregående skole. 
I tillegg finnes det faglitterære og engelske klassesett. 

Et klassesett består vanligvis av 12-15 bøker. Til noen av settene har vi mulighet til å sende med lydbok. Lånetiden er på 6 uker, men settet kan fornyes dersom det ikke er venteliste. Bøkene må hentes og leveres på hovedbiblioteket i kommunen. Bøkene skal være tilbake på fylkesbiblioteket innen lånetiden er ute. 

Skolene bestiller klassesett direkte fra fylkesbiblioteket. Dersom settet ikke leveres ved forfall sendes to purringer. Ta kontakt hvis bøker eller hele klassesett er tapt. Erstatningssats for tapte og ødelagte bøker er 300,-. Hvis boka fortsatt er i salg foretrekker vi å få nytt eksemplar framfor å sende faktura. For hele klassesettet er erstatningssatsen 1300,-. 

Slik bestiller du klassesett direkte fra fylkesbiblioteket

  1. Velg Søk i klassesett (se ovenfor).
  2. Søk på tittel, forfatter, emne og/eller brukernivå for å få alle titler som er aktuelle for alderstrinnet. Du kan også søke på språk.
  3. Velg tittelen du vil låne og klikk på denne for å se om bøkene er utlånt og/eller reservert.
  4. Velg «Bestill» og fyll ut lånenummerog pinkode. Fyll gjerne inn i kommentarfeltet hvor mange bøker du ønsker å låne og fra når du ønsker settene.
  5. Klassesettene blir sendt til nærmeste folkebibliotek der de kan hentes og returneres.
  6. Klassesettene kan du fornye via Mine sider/Mappa mi– logg inn med lånenummerog pinkode. 

 

For å kunne låne klassesett fra fylkesbiblioteket trenger du lånenummer og en pinkode. 
Dette gir muligheten til å holde oversikt og for å kunne fornye lån. 

Vi låner ikke ut klassesett til privatpersoner, men alle lærere kan få lånenummer som er knyttet til den skolen de jobber på. 

Ta kontakt på klassesett@viken.no for å få lånenummer og pin-kode i tillegg til annen informasjon om klassesett. Vi trenger da følgende opplysninger: 

Skolens navn 
Lærerens navn 
Skolens adresse 
Skolens epostadresse 
Skolens telefonnr 
Lærerens telefonnr 
Lærerens epostadresse 
Hvilket folkebibliotek man ønsker å hente klassesett på 

Har du glemt pinkode kan du få den tilsendt på epost, følg instruksene ved innlogging. 

Når du tar kontakt med oss, er det fint om du oppgir lånenummer. Hvis du ikke husker lånenummer, så oppgi hvilken skole du jobber på. 

X