Først ut er Oddmund Kårevik fra Enebakk Bibliotek i samtale med forfatter Karin Haugane. De snakker om «Språk og erfaring». Temaet er hvordan både hun og andre forfattere arbeider med språket for å beskrive ekstreme hendelser i livet. Karin Haugane er mest kjent som lyriker og oversetter, og har utgitt mange diktsamlinger.

Neste er fysiker og forfatter Anja Røyne i samtale med Olga Skrinde fra Viken fylkesbibliotek. De snakker om boka «Varm klode, kaldt hode» med undertittelen «Løsninger på klimakrisen». Her vil du få forklaring på sentrale begreper i klimadebatten og forslag til hva hver enkelt kan gjøre for å bremse den globale oppvarmingen.

Vilde Fastvold er selv sosialantropolog. Hun debuterte som forfatter med romanen «Felt» som handler om en antropologistudent som drar til Martinique på feltoppdrag. I romanen er både miljøutfordringer for øya og hvordan forholdet til de som bor der viktige temaer. Hør Vilde Fastvold i samtale med bibliotekar Bent Inge Hvitstein fra Bærum bibliotek.

Skabelon er Malin C. M. Rønnings debutroman. Den handler om Urd som lever sammen med syv søsken, en mor som ikke er tilgjengelig, og en far som hogger tømmer. Påvirkning fra naturen, og spesielt skogen blir viktig for Urd når hun skal skape sin egen tilværelse. I podkasten hører du debutforfatteren i samtale med Monica Blegvad fra Bærum bibliotek.

Lenke til podkasten Podkasten er tilgjengelig til 24. mars 2021.

Bokgildet er et litteraturseminar som løfter fram ny litteratur for voksne innen alle sjangre. I år gjennomføres Bokgildet kun som et digitalt arrangement.

Lenke til invitasjon til Bokgildet 9. mars